Prijsvraag

Deze maand geven we drie exemplaren weg van De terugkeer van de wespendief van Aimée de Jongh.

Aimée de Jongh (1988) wordt gezien als een van de grootste jonge talenten van de Nederlandse stripwereld. Sinds ze in 2011 als animator afstudeerde is ze fulltime striptekenaar, illustratrice en animator voor film en TV. Haar strookstrip Snippers verschijnt elke dag in dagblad Metro. De terugkeer van de wespendief is haar eerste graphic novel.

De terugkeer van de wespendief is het langverwachte graphic-noveldebuut van de 25-jarige De Jongh, die al sinds ze op haar zeventiende haar eerste stripalbum uitbracht, wordt betiteld als de toekomst van de Nederlandse strip. Van die toekomst getuigt ook haar dagstrip Snippers in treinkrant Metro, die ze sinds begin 2012 tekent, en waarvan inmiddels ook drie albums zijn verschenen. Met De terugkeer van de wespendief lost ze alle verwachtingen in. Door het uitgebalanceerde ritme van de twee elkaar afwisselende verhaallijnen, de even schetsmatige als precieze tekenstijl, de aandacht voor perspectief en afwijkende kadrering en de verrassende plot is het meteen een heel volwassen debuut. Je zou willen dat er veel meer graphic novels van dit niveau in Nederland zouden verschijnen. - NRC

De vraag luidt:

Voor welk tv-programma maakt Aimée de Jongh animaties?

  1. A. Man bijt hond
  2. B. De Wereld Draait Door
  3. C. RTL Boulevard
Prijsvraag
ABC
* = verplicht veld
Het antwoord op de vraag van vorige maand, 'Welke prijs won Joost Swarte in 2012?' is 'A. Marten Toonderprijs

De winnaars ontvangen zo spoedig mogelijk hun exemplaar van 'Kop en staart. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.