Nieuws

Meer nieuws

 • Verwacht: Suikerschedel - Charles Burns

  De lange, vreemde reis die in X begon en een vervolg kreeg in De korf bereikt in Suikerschedel zijn hallucinerende, hartverscheurende slot, maar niet voordat Doug in het reine is gekomen met de leugen die hij zichzelf vanaf het begin heeft verteld. In dit afsluitende deel ontwikkelen vreselijke nachtmerries zich tot een nog afschuwelijkere werkelijkheid...

 • Jan Cleijne en Robert van Raffe genomineerd voor Silvester Strips Debuutprijs 2014

  Jan Cleijne en Robert van Raffe genomineerd voor Silvester Strips Debuutprijs 2014

  Helden van de Tour van Jan Cleijne en Zonder filter van Robert van Raffe zijn beiden genomineerd voor de Silvester Strips Debuutprijs 2014. Tijdens de officiële opening van de Stripdagen Haarlem, 30 mei 17.00 uur in de Philharmonie te Haarlem, zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 • Signeersessies Stripdagen Haarlem

  Op 31 mei en 1 juni staat Haarlem weer geheel in het teken van de Stripdagen. Diverse auteurs van Oog & Blik zullen op de beurs aanwezig zijn en signeren.

 • Trailer De kraker, de agent, de jurist en de stad

  Op 13 mei wordt De kraker, de agent, de jurist en de stad gepresenteerd. Bekijk hier alvast de trailer.

 • Wervelende wiskunde en superhelden

  In de publiekslezing 'Wervelende wiskunde en de geboorte van een superheld' neemt hoogleraar complexe dynamica Jan Bouwe van den Berg de toeschouwers mee naar de wervelende wereld van de wiskunde. Hij vertelt over de beroemde wiskundige Alan Turing, over problemen met een waarde van een miljoen dollar en over het beteugelen van chaos. Striptekenaar Typex liet zich door zijn werk inspireren en tekende er beelden bij.

 • Judith Vanistendael genomineerd voor Eisner Awards

  De Engelse vertaling van Toen David zijn stem verloor van Judith Vanistendael is genomineerd voor drie Eisner Awards. Die gelden als de Oscars van de Amerikaanse strip en worden eind juli uitgereikt op de ComicConbeurs in San Diego. Vanistendael is genomineerd in drie categorieën, waaronder ‘Beste schrijver/tekenaar’.

 • Boekpresentatie <em>De grap is rond</em>

  Boekpresentatie De grap is rond

  Uitgeverij Oog & Blik en Lambiek nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van De grap is rond van Gerrit de Jager en Peter de Wit.

 • <em>De kraker, de agent, de jurist en de stad</em>

  De kraker, de agent, de jurist en de stad

  De kraker, de agent, de jurist en de stad is een onderzoeksjournalistieke graphic novel. Geschreven door drie journalisten en getekend door drie stripmakers wordt de recente kraakgeschiedenis vanuit drie perspectieven uitgewerkt. Op dinsdag 13 mei wordt De kraker, de agent, de jurist en de stad gepresenteerd in het ooit gekraakte Pakhuis de Zwijger.

 • Nominaties Album van het jaar 2013

  Het Stripschap heeft de nominaties voor Album van het jaar 2013 bekend gemaakt.