Nieuws

Meer nieuws

 • <em>De Aanslag</em> Album van het Jaar 2015

  De Aanslag Album van het Jaar 2015

  De stripprijs voor Album van het Jaar is toegekend aan de graphic novel De Aanslag van Milan Hulsing. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Nieuwe Stripdagen in Rijswijk.

 • <em>Hier</em> beste stripalbum op stripfestival Angoulême

  Hier beste stripalbum op stripfestival Angoulême

  Op 30 januari zijn op het internationale stripfestival van Angoulême de Fauves uitgereikt, de albumprijzen. Hier van Richard McGuire won de prijs voor de beste strip.

 • Stripschapprijs voor Maaike Hartjes

  Stripschapprijs voor Maaike Hartjes

  De Stripschapprijs 2016 is toegekend aan Maaike Hartjes. De Stripschapprijs is een oeuvreprijs die sinds 1974 jaarlijks wordt toegekend aan een stripmaker wiens werk van groot belang wordt geacht voor het Nederlands beeldverhaal. Hij wordt uitgereikt op De Stripdagen. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zondag 28 februari om 13:00 uur. De prijs bestaat uit een bronzen plastiek en een oorkonde.

 • <em>De Aanslag</em> genomineerd voor Album van het Jaar

  De Aanslag genomineerd voor Album van het Jaar

  De Aanslag van Milan Hulsing is genomineerd voor Album van het Jaar! 'Zeer knap en gedurfd hoe Hulsing dit meesterwerk uit de Nederlandse literatuur naar zijn hand zet. Tel hierbij het smaakvolle en verrassend kleurgebruik op en je hebt een in alle opzichten bijzonder boek.' - aldus de jury.

 • Nooit meer slapen over <em>De Aanslag</em>

  Nooit meer slapen over De Aanslag

  De Aanslag vertelt het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die tijdens de Tweede Wereldoorlog op jonge leeftijd bij een represaille van de Duitsers zijn vader, moeder en broer verliest. In zijn volwassen leven probeert Steenwijk via ontmoetingen met betrokkenen de ware toedracht van deze noodlottige gebeurtenis te achterhalen. In deze graphic novel geeft de veelgeprezen tekenaar Milan Hulsing met zijn raadselachtige en kleurrijke beelden een geheel eigen interpretatie van Harry Mulisch’ klassieke en zeer succesvolle roman.

 • <em>De terugkeer van de wespendief</em> genomineerd voor Stripschapprijs

  De terugkeer van de wespendief genomineerd voor Stripschapprijs

  De terugkeer van de wespendief van Aimée de Jongh is genomineerd voor de Stripschapprijs in de categorie Nederlands Literair.

 • Peter Pontiac overleden

  Op 20 januari is de striptekenaar en illustrator Peter Pontiac overleden.

 • Verwacht: De Aanslag - Milan Hulsing

  In mei 2015 verschijnt een eigenzinnige graphic novel gebaseerd op deze moderne klassieker. De Aanslag vertelt het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die op jonge leeftijd bij een represaille van de Duitsers zijn vader, moeder en broer verliest. In zijn volwassen leven probeert Steenwijk via ontmoetingen met betrokkenen de ware toedracht van deze noodlottige gebeurtenis te achterhalen. In de graphic novel verbeeldt Milan Hulsing als geen ander dit zowel ontroerende als thrillerachtige gegeven. Een ware must voor iedere liefhebber van het beeldverhaal en de moderne literatuur.

 • Presentatie <em>De terugkeer van de wespendief</em>

  Presentatie De terugkeer van de wespendief

  Op donderdag 2 oktober presenteren we de graphic novel De terugkeer van de wespendief in Lambiek te Amsterdam.