Home

Nieuws

 • Telefilm <em>De terugkeer van de wespendief</em>

  Telefilm De terugkeer van de wespendief

  Van zaterdag 16 april tot vrijdag 20 mei 2016 zijn in onder meer Haarlem, Amsterdam en Vierhouten de opnames van De Terugkeer van de Wespendief.

 • <em>De Aanslag</em> Album van het Jaar 2015

  De Aanslag Album van het Jaar 2015

  De stripprijs voor Album van het Jaar is toegekend aan de graphic novel De Aanslag van Milan Hulsing. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Nieuwe Stripdagen in Rijswijk.

 • <em>Hier</em> beste stripalbum op stripfestival Angoulême

  Hier beste stripalbum op stripfestival Angoulême

  Op 30 januari zijn op het internationale stripfestival van Angoulême de Fauves uitgereikt, de albumprijzen. Hier van Richard McGuire won de prijs voor de beste strip.

 • Stripschapprijs voor Maaike Hartjes

  Stripschapprijs voor Maaike Hartjes

  De Stripschapprijs 2016 is toegekend aan Maaike Hartjes. De Stripschapprijs is een oeuvreprijs die sinds 1974 jaarlijks wordt toegekend aan een stripmaker wiens werk van groot belang wordt geacht voor het Nederlands beeldverhaal. Hij wordt uitgereikt op De Stripdagen. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zondag 28 februari om 13:00 uur. De prijs bestaat uit een bronzen plastiek en een oorkonde.

 • <em>De Aanslag</em> genomineerd voor Album van het Jaar

  De Aanslag genomineerd voor Album van het Jaar

  De Aanslag van Milan Hulsing is genomineerd voor Album van het Jaar! 'Zeer knap en gedurfd hoe Hulsing dit meesterwerk uit de Nederlandse literatuur naar zijn hand zet. Tel hierbij het smaakvolle en verrassend kleurgebruik op en je hebt een in alle opzichten bijzonder boek.' - aldus de jury.